снимка БулфотоПо последни данни около четири процента от руското население е

...
снимка БулфотоПо последни данни около четири процента от руското население е
Коментари Харесай

Зелена светлина за руската ваксина Спутник Лайт”, която ще се прилага в еднократна доза

снимка Булфото

По последни данни около четири % от съветското население е имунизирано, изоставайки от равнищата на имунизация в други страни.

Русия записва версията на имунизацията против ковид " Спутник Лайт ”, която ще се ползва в еднократна доза, заяви министерството на опазването на здравето в страната, съобщи ТАСС.

Миналата седмица Русия съобщи, че е приключила клинични изпитвания на " лека " версия на имунизацията за ковид, която е " краткотрайно решение ", с цел да помогне на страните с висок % на зараза.

Москва съобщи, че имунизацията от две дози " Спутник V " ще продължи да бъде главната ваксина за приложимост в Русия. До момента малко над четири милиона руснаци са имунизирани с двете дози в Русия, а други два милиона са имунизирани с първата доза.

Световните медии обаче означават, че едвам към четири % от съветското население е имунизирано, изоставайки от равнищата на имунизация в други страни, като Съединени американски щати или Обединеното кралство.

68-годишният съветски президент Владимир Путин беше имунизиран предишния вторник, само че не се знае с коя ваксина. Той изясни през вчерашния ден решението си да имунизира без телевизионни камери, като сподели, че " не желае да наподобява неуместно " пред камерите, само че въпреки всичко прикани руснаците да се имунизират, отбелязва БГНЕС.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР